Det har även gjorts lite MT’n ( MentalTest ) för F-kullen och det är 3 st som har gjort sitt MT nu i höst!!

Först ut var FOLKE som gjorde sitt MT i Gävle den 5/10! Han gjorde ett riktigt fint MT och den ena domaren var riktigt imponerad av Folke och rasen!!! Jätte skoj tycker jag!
Folke blev Godkänd såklart!smiley378 poäng fick Folke!

Förra helgen så var det Ozzy & Fanny’s tur! De var i Jönköping och Ozzy var först ut och även han blev godkänd på fina 446 poängsmiley
Fanny gick som sista hunden på dagen men det blev även den hunden med flest poäng för dagen!!! SUPER Fanny fick snygga 532 poäng!! Fanny har nu titeln KORAD!!!smiley

Det är inte många beauceron med högre poäng än Fanny MEN då ska man också säga att detta INTE är någon tävling vem som får flest poäng och att den hunden som har flest poäng är en bättre hund!!!
Det beror på VART poängen sitter och vad för hund man VILL ha!

För att få titeln KORAD så ska hunden ha ett GK MT och då ska hunden ha 300p som minst av 600 poäng som max. Hunden måste också vara skottfast och tillgänglig för att kunna bli godkänd.
OCH hunden måste även ha gjort en exteriör bedömning med resultatet GODKÄND för att få titeln. Förut skulle hunden även vara röntgad med HD A eller B dvs friska höfter men det har man numera tagit bort vilket jag tycker är lite synd..

Det är ytterligare en hund som ska göra sitt MT i höst av F-kullen!!!