Valparna har nu blivit MONSTER valparsmiley Precis som det ska vara alltså!! Tyckte dock att de var monster redan förra veckan men de är nu värre, hehe.

De sover inte alls lika djupt längre och inte lika länge, de far runt i huset som skållade råttor och har hur skoj som helst!!! De är väldigt påhittiga!

Ikväll så såg jag att de hade något som jag inte riktigt kände igen…det stämde! En sko var helt plötsligt inne i valprummet och det var 3 valpar som höll på att glatt tugga på den! Jag såg inte ens att de hade kommit med den… De tar sig snart ut ur valplådan så jag MÅSTE byta ut den till den andra mycket snart! Idag så lyckades nästan den bruna tiken att ta sig in i valplådan…klättrandes…livsfarligt för fallet ner hade varit långt…Måste åtgärdas imorgon!

Idag har de även lyckats att tugga sönder min mobilladdare! Så jag kommer inte kunna läs sms / ta emot samtal på några dagar!!! Har en laddare i bilen dock!

I helgen hade vi massor av besök som vanligt vilket valparna alltid uppskattar = nya människor att bita i smiley Jari & Bitte kom i lördags och körde ett pass med cykel med Figo och Fanny fick ett pass hon med! Dennis & Madde kom och Figo fick ett litet dragpass och ett kamp pass som Figo bara älskar!! Jag kan ju inte kampa med honom alls ( jäkla skit kropp som inte håller för det..)

Igår måndag så var det premiär tur för valparna att åka bil – det var en baggis! Lite gnäll med betoning på lite! Sedan sov de snällt eller tuggade glatt på alla grisknorrar! ( grisknorrar UTAN Salmonella!! ) Vi åkte in till Örebro och ARken Zoo eftersom den i Hallsberg blev stängd…..men detta var ju mer utmaning! Mitt i city med bussar, lastbilar som körde förbi i ganska hög fart och massor av folk, barnvagnar, cyklar, folk som kom och drog väskor på hjul – dessa var väldigt spännande för små valpar!!! De gick i koppel för 1:a ggr- vi tog allt på en gång! Och att ta sig med 2 valpar / gång ca 500m till djuraffären – de skulle ju kissa och alla människor som skulle hälsa så tog det sin stund…och inne i affären så träffande vi både Krista & Jörgen som brukade jobba i Hallsberg så det var skoj- de har träffat nästan alla mina kullar! Alla ville ju gulla med de söta valparnasmiley Och valparna var inte dom som var dom- de som inte hälsade på dom- så kastade de efter dom- HALLÅ VI DÅ!!!! Alla valparna var helt oberörda av den nya miljön både ute på gatan och inne i affären- de gjorde sina egna upptäcktsfärder inne i affären! Det tog liite tid som sagt 1.5 timme tog det att göra samma sak med alla valparna!! Sedan till jobbet- och en arbets kompis hängde med och hälsade på dom innan vi for hem igen.

Idag har vi varit på nya äventyr! Ni som följer oss på Fb har sett filmerna!! Vädret har varit hemskt idag- spöregnat hela dagen….men vi går ut ändå! Vi åkte upp till en av grannarna som har bla 2 hästar. Jag var inne och fikade och tänkte rasta valparna innan vi körde hem igen – ut och ut med Unix ( dobbisen ) valparna var lite skeptiska i spöregnet- ska vi verkligen vara ute i detta?? Inte alla men några men Ulrika hämtade lite leksaker och slängde ut och dåså släppte alla hämningarsmiley

Hästarna gick i hagen vid deras hus så hon kallade på dom och de kom såklart! Detta är 2 väldigt stabila och hundvana hästar! Jag kallade på valparna och vi gick så de kunde se hästarna! jag tänkte väl att de bara skulle titta på dom…nej då de sprang glatt in till hästarna och snurrade runt- Ulrika gick efter valparna medans jag filmadesmiley Några av valparna tyckte att hästarna skulle man nog leka med…fröken gul var “värst” helt orädd sprang hon runt och var hur lycklig som helst!! Ulrika hade fullt schå med att få med henne därifrån! Fröken rosa och Mr blå ville inte heller komma när jag kallade på dom utan Ulrika fick bära dom därifrån….Tack och lov så stod hästarna helt stilla! Coola kusarsmiley

Valparna var helt genom dränkta och frös så hem . mat- rasta och in i husvärmen!!!

Nu ska vi ut och åka bil varje dag och ut i olika miljöer, på måndag blir det valptest och på tisdag ( nästa vecka ) veterinär besiktning och märkning vaccination mm

Lite bilder från veckan :

Lite trötta..

Galen liten Fröken vit och fröken röd

YES tår är bra att bita i, de där 2-benta skriker så mycket då…

Fröken vit sover i jenny’s mammas famn och Mr blå säger ” Jag LOVAR jag ÄR snäll!!” hehe…

Fröken rosa var Jenny’s favorit!!! Eller hur?!!

De hade svårt att värja sig!

Man blir sååå trött efter besök!

Igår efter att vi hade varit i Örebro så fick de vara ute på kvällen- de blev tröta och somnade i en enda stor hög!

Igår kväll innan jag skulle natta dom i valplådan

Här låg ett annat gäng!

Ett gäng i valplådan..

Här låg alla andra!

Susanne kom på fika på fm- här med sin favorit Fröken vitsmiley

Mr grön har sin egna stil…

Andra vill sova med sina leksaker..

Mr blå klättrar gärna ner i leksakslådan!!

Nu ikväll, lilla rosa leker på sitt egna lilla vis!

Mr grön och fröken gul leker

De lekte väldigt högljutt ute i köket…

Cizzi!! Här har du bildbevis på att lilla söta fröken vit INTE är så oskyldig….detta jobbar valparna hårt med- dra bort min tapet i köket GRRRRRRRR

jag försöker att göra det svårt för dom att komma åt men vad hjälper det….

Mamma Fanny ÄLSKAR att leka med valparnas leksaker!! Hon har redan dödat några…..

jag fick jätte fina bilder från Ylva- min brors sambo och dom kommer jag att lägga ut i bloggen vid tillfälle! Nu ska vi sova!